Sirop de catina cu efect miraculos

Inainte de a va prezenta reteta pentru sirop de catina, sa discutam putin despre proprietatile catinei!

Cătina este considerată regina imunităţii, fiind foarte bogată în vitamina C. Conţie de zece ori mai multă vitamina C decât citricele sau măceşele. I se spune şi ginsengul românesc, având un conţinut bogat in vitamine A, B, E, K, dar şi in fosfor, potasiu, magneziu, fier. Contine mai mult betacaroten chiar şi decât morcovul. Siropul de cătină are nu doar un gust bun ci si numeroase beneficii asupra sănătăţii.

Consumat pe termen lung, duce la creşterea imunităţii: este recomandat celor care suferă de anemie, dar şi persoanelor cu afecţiuni endocrine şi cardiace, prezintă un efect vitaminizant, are rol de imunostimultor, este bogat în antioxidanți, este un aliat al sistemului digestiv și hepatic, protejează sănătatea inimii!

Siropul de cătină este un produs naturist eficient în caz de: răceală, gripă, tuse, durere în gât, faringită, imunitate scăzută, astenie și slăbiciune generală, depresie, ulcer gastric și duodenal, diaree, reumatism, boli cardiovasculare, hipertensiune. Nu în ultimul rând acesta stimulează digestia și combate stresul și oboseala.

Consumul de cătină nu este recomandat persoanelor care consumă în paralel medicamente anticoagulante şi anti-plachetare. De asemenea, persoanele care suferă de hemofilie, diaree cronică, colecistită sau pancreatită cronică trebuie să consulte un specialist înainte să urmeze o cură cu sirop de cătină.

Nu în ultimul rând, siropul de cătină contribuie la scăderea tensiunii arteriale! Deci, dacă știți că sunteți hipotensivi, nu consumați acest produs decât la recomandarea specialistului.

sirop de catina


Ingrediente pentru 1 litru sirop de catina:

  • 2 kg de catina data prin storcatorul de rosii,
  • 1,5kg.de zahar sau 1l de miere de albine.

Mod de preparare sirop de catina:

  • Sucul obtinut se pune cu zaharul sau mierea intr-un vas si se amesteca de 4-5 ori pe zi pana se topeste zaharul!!!!
  • Sucul astfel obtinut tine la rece chiar si un an,
  • Daca vi se pare ca ceva nu este in regula (daca vi se pare ca ar incepe sa fermenteze ) mai adaugati miere!

Sa aveti spor si sanatate!!!